BORVİN

BORİK ASİT

1 KG

✓ BORVİN bitkide Bor’un bitki beslemedeki eksikliğini veya ihtiyacını karşılayan toz formülasyonunda bir üründür.

✓ Bitki bünyesinde terleme (transpirasyon) ile taşınarak bitkinin uç organlarında depolanır.

✓ BORVİN bitkiye kolayca alınır ve bitki bünyesinde kolayca taşınır.

✓ Bor’un bitki beslemedeki önemi; Meyvenin çatlamasını ve meyvelerde leke oluşumunu engeller. Polen oluşumunu teşvik eder. Bitkinin büyüme noktalarındaki (meristem dokudaki) gerilemeyi engeller. Karbonhidrat metabolizmasını ve nükleik asit sentezini destekler.

Not: Doz aşımlarına dikkat edilmelidir. Tavsiye edilen doz miktarının aşılması halinde bitkide fitotoksisite (zehirlenme) görülebilir.

Kategoriler:
Açıklama
Garanti Edilen İçerik %w/w
Suda Çözünür Bor (B) 14
Ürün Tipi Damlamadan (kg/dönüm) Yapraktan (gr/100 lt suya)
SEBZE: Domates, Biber, Kapya Biber, Salatalık, Patlıcan, Kavun, Çilek, Karpuz, Patates, Soğan, Sarımsak, Marul, Ispanak, Lahana, Havuç, Kabak, Karnabahar, vb. 0,25 100
MEYVE AĞACI: Elma, Armut, Kivi, Portakal, Limon, Mandarin, Şeftali, Erik, Kayısı, Vişne, Zeytin, Üzüm, Nar, vb. 0,25 100
TARLA BİTKİLERİ: Ayçiçeği, Tahıllar, Şeker Pancarı, Tütün, vb. 0,25 100
KESME ÇİÇEKÇİLİK 0,25 100
TROPİKAL BİKİLERDE: Muz, vb. 0,25 100