BORVİN
BORİK ASİT
1 KG
✓ BORVİN bitkide Bor’un bitki beslemedeki eksikliğini veya ihtiyacını karşılayan toz formülasyonunda bir üründür.
✓ Bitki bünyesinde terleme (transpirasyon) ile taşınarak bitkinin uç organlarında depolanır.
✓ BORVİN bitkiye kolayca alınır ve bitki bünyesinde kolayca taşınır.
✓ Bor’un bitki beslemedeki önemi; Meyvenin çatlamasını ve meyvelerde leke oluşumunu engeller. Polen oluşumunu teşvik eder. Bitkinin büyüme noktalarındaki (meristem dokudaki) gerilemeyi engeller. Karbonhidrat metabolizmasını ve nükleik asit sentezini destekler.
Not: Doz aşımlarına dikkat edilmelidir. Tavsiye edilen doz miktarının aşılması halinde bitkide fitotoksisite (zehirlenme) görülebilir.
Kategoriler: Kimyevi Toz
Açıklama
Garanti Edilen İçerik | %w/w | ||
Suda Çözünür Bor (B) | 14 | ||
Ürün Tipi | Damlamadan (kg/dönüm) | Yapraktan (gr/100 lt suya) |
SEBZE: Domates, Biber, Kapya Biber, Salatalık, Patlıcan, Kavun, Çilek, Karpuz, Patates, Soğan, Sarımsak, Marul, Ispanak, Lahana, Havuç, Kabak, Karnabahar, vb. | 0,25 | 100 |
MEYVE AĞACI: Elma, Armut, Kivi, Portakal, Limon, Mandarin, Şeftali, Erik, Kayısı, Vişne, Zeytin, Üzüm, Nar, vb. | 0,25 | 100 |
TARLA BİTKİLERİ: Ayçiçeği, Tahıllar, Şeker Pancarı, Tütün, vb. | 0,25 | 100 |
KESME ÇİÇEKÇİLİK | 0,25 | 100 |
TROPİKAL BİKİLERDE: Muz, vb. | 0,25 | 100 |