BİTKİLER |
UYGULAMA ŞEKLİ |
UYGULAMA DOZU |
ENDÜSTRİ BİTKİLERİ |
Yapraktan (Dekar/da) |
Pamuk, Mısır, Soya Fasulyesi, Şeker Pancarı |
Gelişme döneminde, ihtiyaç duyuldukça |
100-125 cc |
Yer Fıstığı, Mercimek |
Gelişme döneminde, ihtiyaç duyuldukça |
100-125 cc |
Ayçiçek, Nohut |
Gelişme döneminde, ihtiyaç duyuldukça |
100-125 cc |
Tütün, Çay, Fındık |
Gelişme döneminde, ihtiyaç duyuldukça |
100-125 cc |
Yonca |
Vejetatif gelişme başlangıcından itibaren ihtiyaç duyuldukça |
100-125 cc |
Kesme Çiçekçilik |
Vejetatif gelişme başlangıcından itibaren hasada kadar |
100-125 cc |
HUBUBAT |
Buğday, Arpa, Çelik, Yulaf |
Kardeşlenme döneminden itibaren |
100-125 cc |
SEBZELER (SERA VE AÇIK ALAN) |
Domates, Biber, Patlıcan, Hıyar, Karpuz, Kavun, Kabak, Fasulye vb. |
Ekimle birlikte, çiçekten sonra, hasada kadar |
100-125 cc |
Marul, Ispanak, Lahana, Maydanoz, Karnabahar |
Ekimle birlikte, çiçekten sonra, hasada kadar |
100-125 cc |
Patates, Havuç, Soğan, Sarımsak |
Ekimle birlikte, çiçekten sonra, hasada kadar |
100-125 cc |
MEYVELER |
Narenciye, Portakal, Mandalina, Altıntop vb. |
Dikimle birlikte, hasat dönemi süresince |
100-125 cc |
Elma, Armut, Kayısı, Şeftali |
Dikimle birlikte, çiçekten sonra, hasada kadar |
100-125 cc |
Erik, Kiraz, Nar, Bağ, Muz, Zeytin, Antep Fıstığı, Badem |
Dikimle birlikte, hasat dönemi süresince |
100-125 cc |
Çilek |
Dikimle birlikte, hasat dönemi süresince |
100-125 cc |